FacebookTwitterLinkedIn

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume, iar premiile National Award fac parte dintr-un program global deschis fotografilor de toate nivelurile. Scopul competiției este descoperirea celei mai bune fotografii realizate de către un fotograf local, în 65 de ţări.

Alex Andrieşi câştigă cu fotografia „Far From Gravity”, o reprezentare vizuală inocenţei, realizată la Grenoble, în sud-estul Franţei, pe 9 aprilie 2016.

VEZI BĂNCILE CU CELE MAI MARI INVESTIȚII ÎN PUBLICITATEA ONLINE

Născut în România, Alex Andrieşi s-a mutat în Franţa de la vârsta de şase ani. Pasionat fiind de cinema şi improvizaţie, și-a început cariera de fotograf, dorind să dea naştere propriului său univers vizual. La 16 ani s-a mutat la Paris, unde a fost inspirat de arhitectura locală. Lucrările sale au fost expuse la Montpellier, în Franţa.

Alex Andrieşi a declarat: „Pot compara participarea la competiție cu deținerea unei chei mici, care descuie o ușă foarte mare. Le doresc tuturor persoanelor creative să trăiască acest sentiment. De asemenea, doresc să le mulțumesc organizatorilor competiției pentru faptul că creează astfel de oportunități pentru fotografii din întreaga lume”.

HamzIonela-Petrua_Romania_NationalAwards_2017

Pe următoarele locuri în competiția „Romania National Award” s-au clasat:

• Locul 2 – Hamz Ionela-Petruţ cu fotografia „Vision into the future” – foto dreapta.

• Locul 3 – Alexandra Mureşan cu fotografia „Ticket Booth” – foto jos

Lista completă a premiilor acordate National Awards acordate în cele 65 de țări participante a fost afișată astăzi și poate fi accesată aici.

Lucrarea câștigătoare în România va fi expusă alături de celelalte imagini premiate la expoziția Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition de la Londra, între 21 aprilie și 7 mai, și va fi inclusă în catalogul anual dedicat câștigătorilor.

AlexandraMuresan_Romania_NationalAwards_2017Foto: Alexandra Mureșan