Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Sony vrea să devină în acest an numărul trei pe piața de smartphone-uri

xperia-z.jpg
Sony și-a propus să devină al treilea cel mai mare producător global de smartphone-uri în următorul an fiscal al companiei, care începe la 1 aprilie, a declarat șeful diviziei mobile, Kunimasa Suzuki. 

Primele două poziții în topul mondial al producătorilor de telefoane inteligente sunt ocupate de Samsung și Apple. Bătălia pentru poziția a treia va fi însă crâncenă. Companiile chineze ZTE și Huawei se bat și ele pentru medalia de bronz.

În următorul an fiscal, Sony intenționează să vândă 34 milioane de smartphone-uri.

În ultimul trimestru din 2012, compania japoneză a ocupat poziția a patra în topul producătorilor, cu o cotă de piață de 4,5%. Locul trei a fost ocupat de Huawei (4,9%), iar în ceafa Sony a suflat, în aceeași perioadă, ZTE (4,3%), potrivit firmei de cercetare a pieței IDC.

Pentru a putea să-i bată pe chinezi, Sony va trebui să lanseze terminale ieftine pe piețele emergente. Până acum, compania s-a concentrat în special pe dispozitive high-end, cu prețuri piperate.

Potrivit agenției de știri Reuters, Sony intenționează să facă profitabilă divizia de dispozitive mobile în următorul an fiscal.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii