FacebookTwitterLinkedIn

Proiectul, intitulat „Imaginează-ți asta!”, va utiliza expertiza televiziunilor SPT de a spune povești, pentru a implica telespectatorii în soluționarea problemelor de mediu importante pentru piețele respective.

„Cu ajutorul influenței rețelei globale și pasiunii pentru povești, televiziunile  noastre vor implica comunități și vor mobiliza oamenii la acțiune, imaginându-și cum pot crea o lume mai bună”, spune Kaplan. „Împreună, putem crea o voce puternică, ce poate fi auzită în întreaga lume, pe tema subiectelor importante pentru binele comun; și, desigur, o putem face într-un mod interesant.”

„Imaginează-ți asta!” va include elemente on-air și online, evenimente și oportunități de implicare a telespectatorilor. În momentul lansării, câteva dintre subiecte vor include: reciclare în Rusia și Italia, eliminarea utilizării pungilor de plastic în Asia, eliminarea deșeurilor în India, salvarea rinocerilor în Africa de Sud, horticultura urbană în America Latină și despăduririle în România.

Canalele participante la acțiune sunt:  AXN, Sony Channel, Sony One, AXN Black, AXN White, Sony PIX HD, Sony SIX HD, AXN Sci-Fi, AXN Mystery, Animax, Sony Sci-Fi, Sony Movie Channel, Canal Sony, Crackle, SET, Turbo, getTV și CineSony.

În ultimii zeci de ani, pădurile din România sunt asediate: doar un sfert din suprafața țării este acoperită de păduri, în timp ce media europeană ajunge la o treime. Trei hectare de copaci sunt rase de pe fața pământului, pe oră. Presiunea economică tot mai mare, lipsa unei infrastructuri adecvate pentru administrarea pădurilor, dar și anumite concepte și practici greșite de management forestier „moștenite” din vremea comunismului creează probleme majore în gestionarea acestei resurse naturale extrem de valoroase, pădurea.

Sony Pictures Television Networks, alături de WWF-România și Asociația EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei „Plantăm fapte bune în România”, trage un semnal de alarmă pentru conștientizarea momentului critic în care ne aflăm. Inițiativa de strângere de fonduri pentru punerea în valoare, în folosul comunității, a unei păduri cu arbori seculari (Pădurea Crăiască din Maramureșul istoric – WWF-România), precum și cea mai mare acțiune națională de împădurire demarată de voluntari (Plantăm Fapte Bune în România) vor fi promovate pe canalele AXN.

„AXN crede cu tărie în acțiune. Pasionați de povești, ne dorim să educăm și să încurajăm telespectatorii noștri să fie parte a unei schimbări în bine, să ia acțiune ei înșiși și să creeze o lume mai bună, mai curată împreună cu AXN”, a declarat John Rossiter, GM, SPT Networks, CE. “În România, «Imaginează-ți asta» va descrie o lume în care pădurile, această comoară atât de prețioasă, sunt crescute și protejate de noi toți. ”, a adăugat Rossiter.