Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Artă & Cultură |
|

SoNoRo, festivalul care urcă

festival_conac.jpg
Festivalul românesc de muzică de cameră aniversează opt ani şi se extinde în lume.

Vineri, 1 noiembrie începe SoNoRo „UP”,  ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră, festival care sărbătoreşte opt ani de existenţă. SoNoRo s-a remarcat de la început şi prin locurile inedite unde a organizat concerte, de la biserici, la bănci. Anul acesta publicul bucureștean va avea la dispoziţie douăsprezece spectacole, începând cu cel de deschidere de la  Palatul Cotroceni și continuând cu cele din sălile de spectacol din Palatul Cercului Militar Național, Banca Națională a României, ArCuB, Palatul Bragadiru, Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român și la Catedrala Sf. Iosif.

În cadrul festivalului se vor auzi, printre altele, bucăţi de Debussy, Brahms, Dvořák, Grieg, Mozart, Beethoven. Ansamblul Raro, ensemble in residence al Festivalului SoNoRo, a fost caracterizat de New York Concert Review drept "unul dintre cele mai bune şi mai adaptabile grupuri de tineri muzicieni care au apărut vreodată în faţa publicului".

Seria de concerte SoNoRo din capitală se va încheia marți, 12 noiembrie, dar SoNoRo „UP” va continua apoi în Cluj-Napoca și în Iași, până pe 19 noiembrie. Festivalul românesc SoNoRo are parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, iar ansamblul Raro a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York. Anul trecut  SoNoRo  a adunat în România peste 8.000 de spectatori în 17 concerte, ţinute în patru orașe.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii