Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Sonny Capone: uneori, așchia sare departe de trunchi

Sonny Capone, fiul celui mai temut gangster al tuturor timpurilor, Al Capone, a dus o viață complet diferită de a tatălui său, ba chiar și-a schimbat numele la un moment dat, pentru a scăpa de ... „greaua moștenire”.
yd9od4wxovl61

În 2004, când rezidentul în vârstă de 85 de ani al unui cartier din orășelul Auburn Lake Trails, California, a decedat, vecinii au fost șocați să afle că cel pe care îl cunoscuseră drept Albert Francis Brown era de fapt Albert Francis „Sonny” Capone, fiul lui Al Capone.

Aparent, ca fiu al celui mai temut cap mafiot al tuturor timpurilor, Albert Francis ar fi putut duce o viață lejeră de prinț al infractorilor. De fapt, realitatea avea prea puțin de-a face cu dolce vita pentru el: mărirea și decăderea tatălui său au devenit o povară atât de apăsătoare încât Sonny a decis să se delimiteze de moștenirea tatălui său, ba chiar să-și schimbe numele.

Despre Al Capone se știe că a fost infectat cu sifilis când avea 20 de ani și, cum boala nu a fost tratată vreme îndelungată, mafiotul nu putea avea copii. Cu toate acestea, fiul lui Alphonse Gabriel Capone și al lui Mae Josephine Coughlin s-a născut în 1918, în Brooklyn, New York. Indiferent dacă era sau nu copilul lui, Capone l-a iubit pe Albert Francis ca pe fiul lui. „Nu vreau să mor împușcat pe stradă”, a spus Capone la un moment dat. „Am un băiat. Îl iubesc pe copilul ăsta.”

În nenumărate rânduri, Capone s-a făcut luntre și punte pentru fiul său. Când copilul a făcut o infecție la o ureche și doctorii au spus că în urma operației ar putea rămâne complet surd, Capone s-a dus la un doctor renumit din New York și i-a oferit 100.000 de dolari ca să-l trateze pe puști. Doctorul a reușit să-i salveze copilului parțial auzul și l-a taxat pe Capone cu onorariul său obișnuit, de 1000 de dolari. Liniștit că și-a salvat fiul, Capone n-a pierdut vremea în New York: a aranjat o întâlnire cu un alt cap mafiot ca să negocieze condițiile în care să facă trafic cu alcool.

Deși tatăl său a fost implicat în asasinate și alte afaceri dubioase, Sonny a fost mereu încurajat să meargă pe calea cea dreaptă. A urmat o școală bună în Miami Beach, unde a fost coleg cu producătorul de film Desi Arnaz, apoi și-a continuat studiile la liceul Notre Dame și la Universitatea din Miami.

În cererea de admitere la facultate, Sonny a spus că tatăl său este pensionar – Capone fusese arestat în 1932 și închis la Alcatraz, pentru evaziune fiscală. Corespondența pe care o întrețin tatăl și fiul în această perioadă este plină de afecțiune.

Sonny căuta să treacă neobservat. A lucrat o vreme ca vânzător de mașini la mâna a doua, dar și-a dat demisia după ce a aflat că patronul umblă la kilometrajul automobilelor. A lucrat apoi ca ucenic într-o tipografie, într-un restaurant, împreună cu mama sa, și apoi a devenit distribuitor de cauciucuri.

Mae și Sonny Capone

 

În 1959, Desi Arnaz, fostul coleg de școală al fiului lui Capone, a produs serialul TV Untouchables, spre indignarea lui Sonny și a mamei sale. „Cum mersesem la școală cu Sonny și fusesem atât de buni prieteni, mă așteptam să primesc un telefon de la el, deși nu-l văzusem de ani de zile”, notează Arnaz în autobiografia sa.

A fost mai mult decât un simplu telefon. Mae și Sonny au dat în judecată casa de producție a filmului pentru defăimare, însă procesul le-a fost respins de curtea de apel din Chicago și apoi de Curtea Supremă.

În 1965, Albert Francis Capone a intrat în atenția poliției pentru o infracțiune minoră: încercase să fure două cutii de aspirină și niște baterii. A fost condamnat la doi ani de probațiune. După acest incident Sonny decide să-și schimbe numele în Albert Francis Brown. „M-am săturat să mă lupt cu numele ăsta”, i-a spus el avocatului său.

Căsătorit de trei ori, Sonny s-a stins în iulie 2004, lăsând în urmă o familie numeroasă – copii, nepoți și strănepoți. Soția lui, Amie Francis, a spus unui reporter că „Sonny n-a avut nimic de-a face cu tatăl său, de la care a moștenit doar povara unui nume.”

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii