Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Sonae Sierra, profit net de 12,5 milioane de euro în T1 2015

Profitul net al companiei a înregistrat, în primele trei luni din 2015, o creștere de 7% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
ParkLake_1_1280x721.jpg

Sonae Sierra, dezvoltator și proprietar de centre comerciale în mai multe țări, a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit net de 12,5 milioane euro, față de 11,8 milioane euro în aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o creștere de 7%.

Vânzările chiriașilor din portofoliul european au înregistrat în primele trei luni ale anului 2015 o creștere de 4%, față de aceeași perioadă din 2014, evidențiindu-se o apreciere de 4,6% în Portugalia și de 6,3% în Italia. ”În Brazilia, continuăm să înregistrăm rezultate pozitive, cu o creștere de 9,6% (BRL), față de aceeași perioadă a anului 2014”, spun reprezentanții companiei. Rata globală de ocupare a portofoliului a fost de 95,8%, peste rata de 94.6% pentru aceeași perioadă a anului trecut.

Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra afirmă că „primul trimestru al anului 2015 a confirmat tendința de redresare economică a pieței din Europa, deoarece vedem o creștere continuă și sustenabilă a rezultatelor operaționale, ceea ce se reflectă direct în veniturile pe care le obținem din chirii”.

În România, Sonnae Sierra deține River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea și dezvoltă, în București, centrulk comercial ParkLake Plaza din cartierul Titan. Compania deţine 46 de centre comerciale, cu o valoare de piaţă de 6 miliarde de euro şi este prezentă în 14 ţări, de pe 4 continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, România, Rusia, Spania şi Turcia. Sonae Sierra administrează şi/sau închiriază 92 de centre comerciale şi o suprafaţă totală închiriabilă de 2,3 milioane m2, care găzduiesc un număr de circa 8.300 de chiriaşi. În 2014, Sonae Sierra a primit peste 440 de milioane de vizite în centrele comerciale pe care le administrează. În prezent, Sonae Sierra are 7 proiecte în curs de dezvoltare, dintre care 3 sunt pentru terţe companii, şi alte 4 noi proiecte în plan.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii