Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Sondaj: Un sfert dintre angajaţi ar prefera să lucreze la stat în această perioadă

Un sfert dintre angajaţi ar prefera să lucreze la stat în această perioadă, considerând că este un loc de muncă mai sigur şi mai liniştit, arată datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.  
 aboneaza-te
angajati

De asemenea, 30% dintre respondenți preferă să lucreze într-o companie cu capital românesc în această perioadă, în locul unei companii străine, informează Agerpres.

În acelaşi timp, 38% afirmă că nu ştiu unde ar mai putea găsi un loc de muncă pe care să-l considere sigur în contextul actual.

Conform datelor BestJobs, 46% dintre respondenţi sunt deja angajaţi în companii româneşti, iar 35% lucrează în companii străine, în timp ce doar 5% sunt angajaţi la stat.

Totodată, 87% consideră că firmele cu capital românesc ar trebui susţinute mai mult pentru a putea depăşi cât mai repede efectele economice cauzate de pandemie și pentru menţine locurile de muncă.

Majoritatea respondenților, circa 85% sunt de părere că în contextul actual ar trebui cumpărate în primul rând produse româneşti, pentru a sprijini afacerile locale.

Referitor la evoluţia din perioada următoare a companiei pentru care lucrează, 40% se aşteaptă la o revenire după perioada mai dificilă din primul semestru. În schimb, 12% se tem că situaţia angajatorului va continua să se deterioreze, 10% mizează pe stagnare, iar pentru mai mult de 20% dintre ei perspectivele sunt incerte.

Sondajul a fost realizat online în perioada 5 – 20 iulie 2020, pe un eşantion de 1.024 de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii