FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, 30% dintre respondenți preferă să lucreze într-o companie cu capital românesc în această perioadă, în locul unei companii străine, informează Agerpres.

În acelaşi timp, 38% afirmă că nu ştiu unde ar mai putea găsi un loc de muncă pe care să-l considere sigur în contextul actual.

Conform datelor BestJobs, 46% dintre respondenţi sunt deja angajaţi în companii româneşti, iar 35% lucrează în companii străine, în timp ce doar 5% sunt angajaţi la stat.

Totodată, 87% consideră că firmele cu capital românesc ar trebui susţinute mai mult pentru a putea depăşi cât mai repede efectele economice cauzate de pandemie și pentru menţine locurile de muncă.

Majoritatea respondenților, circa 85% sunt de părere că în contextul actual ar trebui cumpărate în primul rând produse româneşti, pentru a sprijini afacerile locale.

Referitor la evoluţia din perioada următoare a companiei pentru care lucrează, 40% se aşteaptă la o revenire după perioada mai dificilă din primul semestru. În schimb, 12% se tem că situaţia angajatorului va continua să se deterioreze, 10% mizează pe stagnare, iar pentru mai mult de 20% dintre ei perspectivele sunt incerte.

Sondajul a fost realizat online în perioada 5 – 20 iulie 2020, pe un eşantion de 1.024 de persoane.