Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Sondaj UE: Românii au printre cele mai afectate venituri de pandemie

Mai bine de jumătate dintre români au declarat că pandemia de coronavirus le-a afectat veniturile, arată un sondaj efectuat online și comandat de Parlamentul European.    
Salarii bani euro hr

Astfel, românii se află pe locul doi în UE, împreună cu spaniolii şi grecii, dar după ciprioţi, arată datele sondajului publicate vineri, transmite Agerpres.

Studiul a fost efectuat online de Kantar între 25 septembrie şi 7 octombrie, pe un eşantion de 24.812 participanţi din 27 de ţări membre UE.

Conform acestuia, doar 6% dintre români sunt foarte mulţumiţi de măsurile luate de guvern pentru combaterea pandemiei, în timp ce 31% se declară destul de mulţumiţi. La acest capitol, România se plasează pe locul 20 în UE-27.

Pe primele cinci locuri ale gradului de satisfacţie pentru măsurile luate de guvern se află Danemarca (75%), Luxemburg (74%), Finlanda (71%), Germania (67%) şi Irlanda (66%).

La polul opus, cele mai nemulțumite state sunt Spania (68%), Bulgaria şi Croaţia (64%), Polonia (63%), Belgia şi Franţa (62%).

România se află pe locul 20 şi când vine vorba despre faptul că măsurile luate pentru combaterea pandemiei ar putea justifica limitarea drepturilor individuale. 

Însă românii se declară printre cei mai afectaţi din UE din punct de vedere al venitului din cauza pandemiei. Astfel, 55% dintre români spun că veniturile deja le-au fost afectate de coronavirus, fiind pe locul al doilea în UE împreună cu Spania şi Grecia, cu aceeaşi proporţie, pe primul loc fiind Cipru (57%).

La polul opus se află Danemarca, unde doar 17% dintre cetăţeni spun că veniturile le-au fost afectat de coronavirus, urmată de Luxemburg (19%), Olanda şi Finlanda (21%).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii