Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Sondaj: Şase din zece români nu renunţă la vacanţele în străinătate 

Mai bine de jumătate dintre români nu vor să renunțe la vacanţa în străinătate în favoarea unui concediu petrecut în ţară, potrivit datelor unui studiu de piață recent.  
 aboneaza-te
vacanta

Studiul de piață arată că 61% dintre români nu vor renunţa la vacanţa în străinătate în favoarea unui concediu petrecut în ţară, însă la nivel european acest procent este mai mare, de 77%, arată datele centralizate de LuggageHero şi All4Travel, informează Agerpres.

După introducerea măsurilor de relaxare, 37% dintre respondenţii europeni au avut cel puţin o mini-vacanţă în interiorul ţării din care provin, iar alţi 17% au călătorit deja în afară. În schimb, procentul românilor care și-au făcut o mini-vacanță după ridicarea restricțiilor a fost mult mai mare, de 59%.

Dintre europenii care aleg o vacanță în străinătate, 69% au spus că vor să viziteze cel puţin un oraş, în timp ce 31% se vor limita la destinaţii în mijlocul naturii.

Referitor la intenţiile de călătorie în lunile de vară, 30% dintre europeni au afirmat că nu vor călători în străinătate din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, în timp ce alţi 17% susţin că oricum nu îşi propuseseră să călătorească vara în afara ţării, independent de pandemie.

De asemenea, aproximativ un sfert dintre respondenţii europeni (23%) plănuiesc să călătorească folosind maşina personală, pentru mai multă siguranţă în timpul pandemiei.

Cercetarea a fost realizată cu date colectate prin formulare online completate în perioada 5 – 12 iulie 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii