FacebookTwitterLinkedIn

Studiul de piață arată că 61% dintre români nu vor renunţa la vacanţa în străinătate în favoarea unui concediu petrecut în ţară, însă la nivel european acest procent este mai mare, de 77%, arată datele centralizate de LuggageHero şi All4Travel, informează Agerpres.

După introducerea măsurilor de relaxare, 37% dintre respondenţii europeni au avut cel puţin o mini-vacanţă în interiorul ţării din care provin, iar alţi 17% au călătorit deja în afară. În schimb, procentul românilor care și-au făcut o mini-vacanță după ridicarea restricțiilor a fost mult mai mare, de 59%.

Dintre europenii care aleg o vacanță în străinătate, 69% au spus că vor să viziteze cel puţin un oraş, în timp ce 31% se vor limita la destinaţii în mijlocul naturii.

Referitor la intenţiile de călătorie în lunile de vară, 30% dintre europeni au afirmat că nu vor călători în străinătate din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus, în timp ce alţi 17% susţin că oricum nu îşi propuseseră să călătorească vara în afara ţării, independent de pandemie.

De asemenea, aproximativ un sfert dintre respondenţii europeni (23%) plănuiesc să călătorească folosind maşina personală, pentru mai multă siguranţă în timpul pandemiei.

Cercetarea a fost realizată cu date colectate prin formulare online completate în perioada 5 – 12 iulie 2020.