
Astfel, pe o scară de 1 la 10, de la foarte slabe la foarte bune, o medie de aproape 17% dintre români își evaluează cunoștințele financiare ca fiind medii spre bune. Aproape 40% spun ca au cunoștințe financiare sub 5, pe aceeași scară valorică.
În același timp, trei din 10 români petrec mai mult de cinci ore, în fiecare săptămână, jucându-se pe telefon, laptop sau calculator. Mai mult, aceeași proporție alocă între 1 și 5 ore jocurilor, în fiecare săptămână.
Trei din 10 români găsesc ca principală sursă de informații financiare lumea online, peste 11% consultă specialiștii financiari, puţin peste 8% își iau detaliile relevante de la televizor, aproximativ 9% de la prieteni și sub 5% din ziare.
Mai ales că, întrebați dacă știu pentru ce sumă restantă pot ajunge în Biroul de Credite, 45% dintre respondenți cred că pentru 5 lei, un sfert spun că doar când datorează 500 de lei și aproape 15% dintre ei cred că 100 de lei este suficient pentru a fi înregistrat în baza de date.
Codul IBAN este codul unic de identificare a contului curent, iar pentru peste trei sferturi dintre români, această informație este clară. Totuși, 18% dintre respondenți cred că IBAN este codul de client al băncii, 2% cred că IBAN este de denumirea bancară a codului PIN, aproape 2% – ultimele patru cifre de pe card, iar 1% – codul de acces pentru serviciile de online banking.
Provident lansează, sub umbrela SigurantaFinanciara.ro, prima platforma de educație financiară prin jocuri din ţară – Știi cu banii.
Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa. Provident are peste 2.000 de angajați în România.