Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Sonda InSight a transmis prima fotografie realizată de pe suprafaţa planetei Marte

NASA a dat publicităţii prima fotografie realizată de sonda InSight pe suprafaţa planetei Marte, după ce acest modul spaţial a asolizat luni seară pe "Planeta Roşie" la finalul unei călătorii în spaţiu ce a avut o durată de aproape şapte luni, informează Press Association, preluat de Agerpres.
 aboneaza-te
Ds-oxhaWoAEtzz9

Sonda spaţială Mars Odyssey, aflată pe orbita “Planetei Roşii” încă din anul 2001, a transmis spre Terra imaginea realizată de InSight în situl asolizării sale, cunoscut sub numele de Elysium Planitia, în noaptea de luni spre marţi la ora 01:30 GMT.

Agenţia spaţială americană a publicat pe contul ei Twitter acea fotografie, ce arată în prim plan porţiuni din sonda InSight şi, în plan larg, scoarţa marţiană.

Sonda InSight a asolizat pe Marte luni seară, supravieţuind unor aşa-zise “şapte minute de teroare”, o etapă dificilă din procedura de coborâre spre suprafaţa marţiană, în timpul căreia sonda călătorea cu viteză foarte mare prin atmosfera rarefiată a “Planetei Roşii”, ce oferă o forţă de frecare mult prea mică pentru a încetini coborârea oricărui dispozitiv spaţial.

Misiune spaţială dezvoltată de NASA are un buget de 814 milioane de dolari și se întinde pe o durată de doi ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii