Cautare
, Contributor

News |
|

Sonda chineză Tianwen-1 a ajuns pe orbita planetei Marte, după o călătorie de aproape 7 luni

Sonda spațială Tianwen-1 a Chinei a sosit miercuri pe orbita planetei Marte, a anunțat agenția spațială a țării.  
Wenchang,,Hainan,Province,,China,-,February,10,2021:,3d,Illustration

Totodată, Tianwen-1 a trimis prima sa imagine cu planeta Marte, a anunțat China National Space Administration (CNSA).

Tianwen-1 se află în spațiu de aproximativ 28 de săptămâni și, la 3 ianuarie, se afla la aproximativ 130 milioane de kilometri de Pământ și 8,3 milioane de km de Marte, potrivit CNSA. Aceasta include o navă spațială orbitală, o sondă de aterizare și un rover care va studia solul Planetei Roșii.

Nava spațială de cinci tone va efectua o manevră pentru a fi capturată de atracția gravitațională a lui Marte. 

Distanța mare dintre Pământ și Tianwen-1 înseamnă o întârziere a comunicării de aproximativ 10 minute, astfel încât controlul în timp real al navei spațiale nu este posibil. Aceasta va trebui să execute singură comenzi.

Roverul Tianwen-1, alimentat cu energie solară, are ca misiune investigarea caracteristicilor solului și distribuția potențială a gheții. Acesta va analiza, de asemenea, compoziția materiilor de la suprafață și caracteristicile climatului marțian. 

Tianwen-1 a fost lansat în iulie 2020 și, de atunci, a efectuat trei manevre de corecție a traiectoriei pentru a aduce modificări minore cursului.

Aceasta este una dintre cele trei nave spațiale care au fost programate să se apropie în această perioadă de suprafața planetei roșii. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii