Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Sonae Sierra, profit net de 92,6 mil euro

În primele nouă luni din 2016, compania a înregistrat un profit net cu 2% mai mic față de perioada similară a anului trecut.
rsz_parklake

Sonae Sierra a înregistrat un profit net de 92,6 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2016, față de 94,8 milioane EUR înregistrate în aceeași perioadă a anului 2015. Această scădere de 2% se datorează în principal valorii reduse generate de investițiile imobiliare, urmare a unei rate mai mici de compresie a randamentului în Europa, potrivit reprezentanților companiei.

Pe lângă menținerea unui profit net stabil, compania a înregistrat o creștere globală la nivelul vânzărilor chiriașilor și a ratei de ocupare. Vânzările chiriașilor din portofoliul european au crescut cu 3,3%, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2015, cu o creștere de 15,8% în România, 10,0% în Spania și de 3,0% în Portugalia. Piața din Brazilia a rămas stabilă, cu o creștere de 0,4% (în reali brazilieni) a vânzărilor chiriașilor.

Rata totală de ocupare a portofoliului s-a ridicat la 96,4%, în creștere cu 1,4% față de aceeași perioadă a anului 2015, datorită bunei calități a centrelor comerciale ale companiei Sonae Sierra și a administrării eficiente și sustenabile a acestora. Valoarea totală a chiriilor a crescut în Europa cu 3,8%, depășind cu mult rata medie a inflației, și a scăzut cu 2.2% în Brazilia (în reali brazilieni).

Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra declară: Primele nouă luni ale anului 2016 ne indică rezultate din exploatare stabile precum și o creștere a vânzărilor chiriașilor, a ratelor de ocupare și a chiriilor. De la reușita deschiderii centrului comercial ParkLake, din București, România, până la semnarea celui de-al nouălea contract de închiriere în Maroc, în acest trimestru, am continuat să ne sporim apetitul pentru o dezvoltare la nivel global. Rezultatele pozitive obținute prin strategia activă de administrare a portofoliului de investiții și prin abordarea activă a proiectelor de dezvoltare imobiliară aflate în derulare demonstrează angajamentul nostru față de un management sustenabil.”

În primele nouă luni ale anului 2016, profitul direct net a atins 40,2 milioane euro, cifră comparabilă cu cele 42,3 milioane EUR din aceeași perioadă a anului trecut. Trebuie menționat că rezultatele pozitive din exploatare au fost influențate de efectul negativ al cedării activelor, ceea ce a condus la o reducere a portofoliului total. Rezultatele mai bune aferente indicatorului EBIT pentru servicii, mai ales serviciile de administrare și dezvoltare a proprietății imobiliare, au fost absorbite prin cedarea activelor din 2015 și 2016.

Pe aceeași temă: Aglomerație la malluri

Rezultatele indirecte au rămas stabile, la 52,3 milioane euro, comparabile cu aceeași perioadă a anului 2015, reflectând valoarea creată prin deschiderea centrului comercial ParkLake, compresia randamentului în Europa și câștigurile aduse prin cedările recente de active.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii