FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

4 bucăţi file de somon (circa 100 g fiecare)
1 legătură sparanghel verde
2 linguri ulei de măsline
1 portocală
50 g unt
lămâie pentru servit
sare
piper

Mod de preparare

Topești jumătate din unt cu o lingură ulei de măsline într-o tigaie, pui bucăţile de somon, le stropești cu zeama de portocală și le condimentezi cu sare și piper. Le lași 4 minute, la foc mic, după care le întorci și mai lași alte 4-5 minute.

Scufunzi sparanghelul curăţat în apă clocotită cu sare pentru 5 minute, după care îl scoţi. Încingi o lingură de ulei cu untul rămas într-o tigaie și pui sparanghelul. Lași 3 minute, după care îl întorci și mai lași alte 3 minute, iar la final îl condimentezi cu sare și piper.  Servești somonul cu sparanghel și lămâie și presărat cu seminţe de susan (opţional).