Cautare




, Contributor

Rețete |
|

Somon cu  piure  de  mazăre

Avem somon în congelator, avem mazăre, ce să pregătim, oare? Un piure de mazăre cu somon la grătar. Simplu, sănătos și bun!
shutterstock_1282840699

Ingrediente

Pentru somon

4 fileuri de somon (circa 150 g fiecare)

3 căţei de usturoi

zeama de la 2 lămâi

3 linguri ulei de măsline

1 crenguţă de rozmarin uscat

măghiran uscat

sare

piper

Pentru piure

500 g boabe de mazăre congelată

100 g smântână dulce pentru frișcă (30% grăsime)

unt minimum 80% grăsime

sare

Mod de preparare

Pentru piure, pui boabele de mazăre în apă clocotită cu sare și lași să fiarbă până se înmoaie. Le scurgi și le pui în blender. Adaugi smântâna și untul și mixezi până obţii un piure fin. Treci piureul printr-o sită și îl condimentezi cu sare.

Speli bucăţile de peşte, le usuci cu prosoape absorbante şi le așezi într-un castron. Amesteci usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, uleiul de măsline, puţin maghiran uscat, rozmarinul, 200 ml de apă, sare şi piper. Torni sosul obţinut peste bucăţile de peşte și le lași la frigider circa 1 oră, să se marineze.

Încingi bine grătarul, scoţi bucăţile de peşte de la marinat, le așezi pe grătar şi le lași circa 4-5 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe un platou cald. Le servești alături de piureul de mazăre și de alte legume la grătar.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii