Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Șomajul din Grecia, un nou record! 1,35 milioane de persoane nu au un loc de muncă

grecia.jpg
Rata şomajului din Grecia a atins un nou record în octombrie: 26,8%. Numărul persoanelor care nu găsesc un loc de muncă se ridică la 1,35 milioane.

Totalul persoanelor care nu găsesc un loc de muncă în Grecia a urcat în octombrie la 1,35 milioane, reprezentând 26,8% din forţa de muncă, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Nivelul şomajului din Grecia este astfel mai mult decât dublul mediei din zona euro, care s-a situat în octombrie, potrivit datelor biroului de statistică al UE, Eurostat, la 11,7%.

Potrivit autorităților elene, numărul şomerilor din Grecia este cu aproape 38% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În contextul măsurilor dure de austeritate introduse de guvernul elen la cererea creditorilor internaţionali, a statelor din zona euro şi a Fondului Monetar Internațional (FMI), economiştii se aşteaptă ca Grecia să înregistreze în 2013 al şaselea an de recesiune.

Din cauza îndatorării foarte ridicate, Grecia a pierdut accesul la finanţare din piaţa internatională. Pentru a evita colapsul financiar, Grecia a primit până acum împrumuturi externe de peste 200 de miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii