FacebookTwitterLinkedIn

Vorbind cu reporterii la Casa Albă, Kevin Hassett a spus că rata şomajului ar putea atinge 16% şi că „următoarele două luni vor fi groaznice” pentru datele economice. „Vedem o rată a şomajului care se apropie de ratele pe care le-am văzut în Marea Depresiune”, a declarat Hassett la emisiunea „This Week” de la ABC, notează News.ro.

„În timpul Marii Recesiuni, am pierdut 8,7 milioane de locuri de muncă în total. Acum înregistrăm această pierdere la fiecare 10 zile”, a explicat consilierul.

Hassett a descris măsurile de izolare adoptate pentru combaterea extinderii coronavirusului ca fiind „cel mai mare şoc negativ pe care economia noastră l-a văzut vreodată”.

Preşedintele Donald Trump a spus, la începutul săptămânii trecute, că, într-un apel telefonic cu CEO-ul Apple, Tim Cook, acesta i-a spus că se aşteaptă la o recuperare în formă de V, ceea ce înseamnă o revenire rapidă după o cădere bruscă.

Hassett a declarat pentru ABC că o recuperare în formă de V va depinde de măsurile care vor fi luate de guvernul federal.