Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Soluții pentru amenajarea unui spațiu de luat masa chiar la birou

Din ce în ce mai multe companii pun la dispoziția angajaților spații speciale în care aceștia să poată mânca în condiții bune. Ideea este una foarte inspirată, fiindcă așa angajații scapă de drumurile la restaurantele din apropiere, în timpul pauzei de masă, sau de situația de a lua masa direct în birou. Totodată, angajații sunt mai puțin stresați în timpul pauzei de prânz, pentru că nu trebuie să se mai grăbească la fel ca atunci când iau masa în localurile din zona firmei, ca să nu întârzie la program.

O investiție în amenajarea unui spațiu pentru servirea mesei la birou nu este foarte costisitoare, iar, dacă îți surâde ideea, îți oferim câteva sfaturi în acest sens.

Spațiul pentru masă, clar delimitat față de cel de lucru

Nu este recomandat să servești masa direct pe birou și nici în spațiul în care lucrezi. În cel mai bun caz, poți servi o mică gustare, însă, masa de prânz este bine să fie servită într-un spațiu separat de cel de lucru. Asta, pentru că mirosul de mâncare poate să persiste în aer ceva vreme și nu ar fi foarte plăcut să îți continui activitatea într-o astfel de atmosferă sau să îți primești clienții în miros de sarmale sau ciorbe. De aceea, spațiul pentru luat masa trebuie să fie unul destinat doar acestei activități și să nu aibă nimic în comun cu zona de lucru.

Amenajează și un spațiu pentru bucătărie

Pentru ca angajații să fie foarte mulțumiți de această inițiativă, spațiul pentru luat masa trebuie să fie completat și cu o bucătărie utilată cu toate cele necesare. Astfel, aici ar trebuie să se afle unul sau mai multe frigidere în care în care angajații să își păstreze mâncarea și diferite ingrediente, un aragaz, o chiuvetă și un dulap pentru veselă. De asemenea, poți completa dotările cu un espressor, un cuptor cu microunde și un frigider special pentru băuturi răcoritoare. Ca mobilier, este suficient un set de masă și scaune pentru bucătărie, iar, dacă numărul angajaților este mic, acest spațiu poate fi folosit și pentru servirea mesei. În cazul companiilor cu mai mulți angajați, vei avea nevoie de o încăpere mai vastă pe care să o transformi în sală de mese, însă, bucătăria amintită nu trebuie să lipsească.

Serviciu propriu de catering

Angajații tăi vor fi mult mai încântați dacă, odată cu spațiul de luat masa, le vei oferi și posibilitatea de a-și comanda pe loc mâncarea. Cu alte cuvinte, să deschizi o cantină cu circuit închis, doar pentru angajați, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să vină cu pachet de acasă ori să-și comande mâncarea de la firmele de catering. Cantina poate fi în regim de autoservire, cu prețuri accesibile, astfel încât angajații să fie atrași să mănânce de aici în loc să își comande și apoi să aștepte să vină curierul, care e undeva prins în trafic și mai are de onorat și alte comenzi.

Sondajele de opinie făcute în rândul angajaților mai multor companii au relevat că o astfel de facilitate se numără printre lucrurile pe care aceștia le apreciază cel mai mult la locul de muncă. Dacă nu conduci o companie foarte mare pentru a-ți permite o astfel de investiție, poți încheia un contract cu o firmă de catering, care să livreze zilnic, la prânz, meniurile comandate de angajați.

Așadar, soluții pentru amenajarea unui spațiu pentru luat masa la birou sunt destule, atât pentru firmele mari cât și pentru cele mici, iar dacă există dorință, o astfel de inițiativă este destul de ușor de pus în aplicare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii