Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Soluția digitală prin care poți crește capacitatea de livrare a mărfii

Eficientizarea lanțului de aprovizionare este unul dintre factorii-cheie care influențează succesul afacerilor din industrii precum HoReCa, producție, logistică, eCommerce. Companiile specializate în dezvoltarea și implementarea de soluții software pentru supply chain au înțeles perfect această nevoie a antreprenorilor români, astfel că au adus în atenția lor diverse sisteme de gestionare a operațiunilor logistice, printre care se numără și cele de tip WMS (Warehouse Management System) – pe scurt, WMS. 

 

Ce este, de fapt, un sistem WMS?

După cum spune și numele, Warehouse Management System este o aplicație de gestionare a depozitelor și stocurilor. Cu alte cuvinte, acest sistem automatizează și optimizează o serie de activități din depozitele firmelor de distribuție, ale furnizorilor de servicii logistice, unităților de producție sau societăților comerciale care dețin magazine online și/sau offline: de la activitățile de recepție și depozitare, până la cele de expediere a mărfurilor. 

 

Concret, care sunt avantajele de care te bucuri dacă integrezi în compania ta un sistem WMS?

Acum, după prezentarea generală a principiilor de funcționare a unui sistem de management al stocurilor și depozitelor, cu siguranță vrei să știi de ce merită să investești într-o astfel de aplicație și cum se va amortiza investiția în timp. 

În primul rând, este bine de știut că numeroase companii, care utilizează deja de multă vreme un software WMS, și-au maximizat capacitatea de livrare, folosind în tot acest timp aceleași resurse umane și materiale. În plus, în cadrul acestor companii, numărul personalului care se ocupă de livrări a scăzut, făcând posibilă redistribuirea unora dintre angajați în alte departamente unde prezența lor era mult mai necesară.

Cum este posibil acest lucru? Într-o aplicație WMS, orice operațiune care implică intrări de marfă, mutări, rebaxări, ieșiri, este înregistrată automat și ulterior se reflectă atât în stocurile scriptice cât și cele faptice (nu mai apar discrepanțe), ceea ce duce la asigurarea acurateței datelor în orice moment și economisirea unui timp prețios pentru rectificarea erorilor pe care le face, în general, un operator uman. 

Mai mult decât atât, aplicația folosește un sistem prin care operațiunile care implică manipularea mărfurilor sunt complet automatizate prin intermediul terminalelor mobile. Cu ajutorul acestora, operatorii din depozit primesc instrucțiuni privind activitățile pe care trebuie să le desfășoare și colectează date care sunt astfel introduse direct, corect și rapid în aplicație. În acest mod, decizia operatorului din depozit este transferată către aplicația WMS, iar angajatul este ghidat pas cu pas pe parcursul activității desfășurate în depozit, ceea ce contribuie la reducerea eventualelor erori de picking (colectare de la raft) care generează retururi nedorite din punctul de vedere al costurilor asociate. 

Utilizarea eficienta a angajaților implicați în activitățile din depozit (și nu numai) și reducerea eventualelor erori care pot apărea nu sunt singurele avantaje pe care ți le oferă un sistem WMS. Pe lângă acestea, aplicația permite:

  • – acces la informații în timp real;
  • – optimizarea stocurilor din depozit;
  • – eliminarea completă a hârtiilor din depozit;
  • – utilizarea eficientă a spațiilor de depozitare;
  • – automatizarea fluxurilor de date între departamente;
  • – stabilirea ordinii de efectuare a activităților din depozit, în funcție de priorități;
  • – identificarea rapidă a eventualelor erori și reglarea acestora, în timp util;

 

Un sistem WMS te ajută să ai un business mai profitabil

Toate aceste beneficii au o direcție clară: mărirea capacității de livrare, în timp util și în cele mai bune condiții, a mărfurilor.

Maximizând capacitatea de livrare a mărfurilor din depozit, dar utilizând aceleași resurse umane și materiale, eficientizezi costurile și, în timp, poți obține un profit mai mare. Așadar, investiția într-un sistem WMS nu numai că se va amortiza într-o perioadă scurtă de la integrarea sa în companie, ci se va dovedi și profitabilă.

Ca să eficientizezi întregul lanț de aprovizionare, poți folosi și alte aplicații care gestionează etapele și componentele principale, precum: producția – Manufacturing Execution System (MES) și transporturile – Transport Management System (TMS) + POD (Proof of Delivery). 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii