FacebookTwitterLinkedIn

PlanRadar furnizează aplicații pentru digitalizarea proiectelor de construcții și imobiliare în peste 55 de țări. Primele contracte în România au fost încheiate cu Bog’Art, PrimeKapital, Porr, Strabag și Workspace Studios.

Fondată în anul 2013, în Austria, platforma este o soluție SaaS, care operează și gestionează în cloud atât documentația de construcție, cât și urmărirea tuturor proceselor în proiectele imobiliare.

“Piața de construcții în Europa, dar și domeniile conexe acesteia, se află într-un moment-cheie cauzat de creșterea prețurilor la materiile prime, de lipsa forței de muncă calificată în domeniu, dar  și de adaptarea continuă la cerințele de sustenabilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească. Transformarea digitală și automatizarea în construcții reprezintă primii pași pe care industria de construcții trebuie să ii parcurgă cât mai rapid, mai ales în condițiile în care proiectarea de clădiri sustenabile presupune aplicații ce necesită integrarea unui volum mare de date. PlanRadar operează în cloud, astfel încât proiectul poate fi urmărit de beneficiari din faza de proiectare până în faza de predare”, declară Bojan Petkovic, Country Manager SEE & România.