Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Solaris va livra 7 autobuze electrice la Sighetu Marmației. Valoarea contractului se ridică la peste 18 milioane de lei + TVA

Procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și două stații de încărcare electrică rapidă și alte 7 stații de încărcare lentă.
Solaris Urbino 12 Electric

Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

 Cele 7 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în Sighetu Marmației. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.

 În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În cei aproape 25 de ani de existență, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de orașe europene.

În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii