Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Solaris va livra 25 de troleibuze la Brașov

Solaris Bus & Coach anunță câștigarea unei noi licitații și semnarea contractului cu municipiul Brașov pentru livrarea a 25 de troleibuze. Valoarea totală a contractului se ridică la peste 63 milioane lei.  
Solaris Trollino 18

Solaris, producător de autobuze și troleibuze, va livra încă 25 de autovehicule în Brașov. Valoarea contractului se ridică la 63 milioane de lei (aproximativ 13 milioane de euro).

Această este a doua livrare de troleibuze Solaris către municipiul Brașov, adăugându-se celor 26 de troleibuze Solaris incluse în 2020 în parcul auto al RATBV, operatorul de transport brașovean. Potrivit companiei, troleibuzele care vor fi livrate municipiului Brașov vor avea o garanție de cinci ani (sau 350.000 km).

Troleibuzele Solaris Trollino 18 sunt dotate cu un motor electric cu tracțiune de 240 kW, propulsie Medcom și captatori de curent cu retragere automată în cazul desprinderii de la rețea. Totodată, acestea sunt echipate cu baterii de tracțiune pentru situații de urgență, ce oferă o autonomie de aproximativ 5 km în lipsa contactului cu linia de electricitate. Fiecare troleibuz comandat are 18 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,45 m (incluzând captatorii) și poate transporta până la 133 de pasageri, incluzând 41 de persoane așezate. Confortul călătorilor va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat, precum și prin sistemul audio-video de informare ce va oferi informații despre traseu, orele estimate ale călătoriei, anunțarea stației sau anunțuri diverse”, arată compania printr-un comunicat de presă emis astăzi, 22 ianuarie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii