Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Solaris va livra 10 autobuze hibrid la Reghin. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 3,6 milioane de euro

Unul dintre jucătorii cunoscuți de pe piața producției de vehicule electrice destinate transportului public, Solaris Bus & Coach anunță câștigarea unei noi licitații și semnarea contractului cu municipiul Reghin pentru livrarea de 10 autobuze hibrid Solaris Urbino 12 până la sfârșitul primului trimestru al anului 2022.
Solaris-urbino-12-hybrid redim

Aceasta va fi prima livrare Solaris de autobuze hibride către municipiul Reghin. Autobuzele Solaris comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie, constând dintr-un motor de tracțiune de 120 kW și un motor diesel de 151 kW, care îndeplinește standardele de emisii Euro 6.

„Fiecare autobuz comandat are 12 metri lungime și poate transporta până la 90 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate. Confortul va fi asigurat prin sisteme de încălzire și aer condiționat în habitaclu și cabina șoferului, precum și prin panouri de „info-divertisment” ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei, cât și anunțuri diverse. Mijloacele de transport vin de asemenea cu soluții pentru a spori siguranța pasagerilor și șoferilor în timpul pandemiei de coronavirus. Clientul a optat, printre altele, pentru cabine închise care limitează contactul șoferului cu pasagerii, minimizând astfel riscul de infectare”, se arată într-un comunicat remis la redacție.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul public din 8 orașe (Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea), aproximativ jumătate dintre acestea sunt propulsate electric.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii