FacebookTwitterLinkedIn

Compania și-a făcut debutul în România acum doi ani, iar unul dintre principalele obiective încă de atunci transformarea unui hub în scopul extinderii sale pe piețele din regiune. Conform estimărilor, 50% din veniturile SoftOne Technologies, compania mamă a SoftOne România vor veni din Europa de Sud-Est.

„Vom continua, nu doar în 2016, ci și în următorii ani, să investim, luând în considerare faptul că România are un rol strategic pentru intrarea SoftOne pe alte piețe din Europa de Sud-Est”, a declarat Antonis Kyriazis, CEO SoftOne Technologies.

Compania preconizează că piața românească de Cloud Enterprise Resource Planning (ERP), sistem de planificare a resurselor unei firme, constând într-un software care integrează toate informaţiile și datele dintr-o organizaţie într-o platformă unică, va crește cu 15%-20% anul viitor. Estimările se bazează pe creșterea numărului de companii mici și mijlocii care au devenit din ce în ce mai deschise la ideea de implementa soluții de business în Cloud. Totodată, compania estimează că, în cinci ani, 95% dintre companiile de pe piața locală vor opera în Cloud.

În ciuda crizei financiare cu care s-a confruntat Grecia, țara de origine a companiei, Haris Zachariades, directorul general al SoftOne România a precizat că anul acesta a fost unul prielnic pentru companie. „În 2015, ne-am dublat vânzările, numărul de angajați, dar și rețeaua de parteneri, care a ajuns la 40”, a declarat acesta. Rețeaua de parteneri este, pentru companie, la fel de importantă ca tehnologia.

Compania a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 500.00o de euro.