Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Burse |
|

Softbinator Technologies a atras 6 milioane de lei printr-un plasament privat de acțiuni

Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare de software, a atras 6 milioane lei printr-un plasament privat. Acțiunile companiei vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București până la finalul anului.   
bani salariu oferta

Din suma atrasă în urma plasamentului privat și din capitaluri proprii, Softbinator Technologies alocă, până la finalul anului 2022, o sumă de 2,5 milioane de lei pentru deschiderea de birouri de business development în SUA și Israel. De asemenea, o sumă de 3 milioane de lei va fi utilizată pentru achiziții de alte companii (M&A) din România, 1,5 milioane de lei vor fi folosiți pentru lansarea a două linii de servicii noi (Smart Contracts Audits și DevOps Legacy App Migration) iar alte 1,5 milioane de lei pentru lansarea și promovarea Softbinator Magic Stack (SMS), primul produs propriu.

Cu capitalul atras astăzi vom continua creșterea accelerată și suntem încrezători că vom deveni un jucător important pe piața de servicii de dezvoltare software la nivel global. Aproximativ 95% din veniturile noastre provin din contracte cu companii din afara României, cu precădere din SUA și Israel. Astfel, pentru atingerea obiectivelor de creștere, în perioada următoare avem în vedere deschiderea de birouri de business development în cele două țări. Totodată, ne uităm atent și la potențiale tranzacții de M&A pe piața din România” a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.   

În cadrul plasamentului privat, început în data de 28 septembrie, un total de 100.000 acțiuni (10% din capitalul social) au fost vândute investitorilor la un preț cuprins între 50 și 60 de lei pe acțiune. La plasament au participat 143 investitori, iar oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de aproape 8 ori. Prețul final pe acțiune a fost stabilit la valoarea maximă, de 60 de lei.

Anterior plasamentului, acționarii principali, Daniel Ilinca (Simple Capital) și Bittnet Group au vândut un număr de 59.530 acțiuni către 35 persoane fizice – angajați și colaboratori ai grupului și trei persoane juridice, dintre care două vehicule de investiții din grupul Impetum, respectiv din grupul Autonom. 

În urma plasamentului privat, structura acționariatului companiei este următoarea: Daniel Ilinca, fondator și CEO deține 46,26% din companie, Bittnet Systems 18,99% din acțiuni, echipa de conducere formată din Alexandru Dianu (COO), Marius Baisan (CTO) și Andreea Popa (CFO) deține 10,8%, Simple Capital, un vehicul de investiții al renumitului investitor în IT, Andrei Pitiș, deține 8,09%, la care se adaugă celelalte două vehicule de investiții, din grupul Impetum – cu o deținere de 1,5%, respectiv din grupul Autonom – 0,67%, precum și cele 35 de persoane fizice, angajați și colaboratori ai grupului cu un total de 3,65%, în timp ce investitorii BVB dețin 10% din acțiuni“, anunță compania.

Plasamentul privat a fost intermediat de către TradeVille, iar Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane de lei. În prima jumătate a anului 2021, compania a raportat vânzări de 7,71 milioane de lei, în creștere cu 43% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și un profit net de 1,39 milioane de lei, cu 18% în plus. Pentru 2021, Softbinator Technologies estimează venituri de 16,2 milioane de lei și un profit de 3,4 milioane de lei pentru 2021. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii