FacebookTwitterLinkedIn

Accidentul s-a produs în momentul în care un camion a virat la stânga în fața unei mașini Tesla, într-o intersecție. În urma cercetărilor s-a constatat că „nici autopilotul nici șoferul nu au detectat manevra camionului, astfel încât frânele nu au fost declanșate”, a precizat Tesla Motors.

Din cauza înălţimii remorcii şi a poziţionării perpendiculare, nici maşina, nici pasagerul n-au frânat, iar impactul a fost la nivelul parbrizului.

„Șoferul Tesla a murit pe loc”, au precizat autoritățile americane, care după investigații preliminare au confirmat că mașina se afla pe pilot automat.

CITEȘTE ȘI Vânzările de mașini electrice vor crește și în România

„Este primul accident fatal cunoscut de noi în peste 210 de milioane de kilometri parcurși de mașinile noastre cu sistemul Autopilot activat. În Statele Unite, media accidentelor soldate cu decese este de unul la 150 de milioane de kilometri, iar la nivel mondial media scade la un accident fatal la fiecare 95 de kilometri”, se apără oficialii Tesla.

Conform presei de peste Ocean, dacă analiza National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) va demonstra că sistemul Autopilot nu a funcționat la standardele promovate de Tesla Motors, ar putea urma o campanie majoră de rechemare în service și chiar un proces în justiție.

„Model S” este unul dintre cele două modele ale constructorului american de mașini electrice de lux echipate cu Autopilot.