Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Transport |
|

Şoferii de Uber din Marea Britanie obțin statutul de angajat

Șoferii de Uber din Marea Britanie vor semna contracte de muncă, în locul celor de colaborare, începând de astăzi, 17 martie.  
uber

Cei peste 70.000 de șoferi din Regatul Unit care colaborează cu Uber obțin, de astăzi, statutul de angajați. Printre avantajele acestei schimbări se numără salariu minim, concediu plătit și pensie.

Curtea Supremă din Marea Britanie a emis această hotărâre pe data de 19 februarie, însă doar pentru sectorul transportului de persoane. Colaboratorii Uber Eats nu beneficiază de acest statut, potrivit CNN.

După hotărârea Curții Supreme a Regatului Unit de luna trecută, am fi putut continua să contestăm drepturile șoferilor în instanță. În schimb, am decis să dăm pagina“, a scris CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, într-o opinie publicată marți în Evening Standard.

Reprezentanţii companiei au spus că şoferii vor câştiga salariul minim doar în momentele în care acceptă şi finalizează o călătorie, în timp ce Curtea Supremă a stabilit că programul șoferilor începe de la momentul în care pornesc aplicația Uber.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii