FacebookTwitterLinkedIn

Sodexo și-a majorat pachetul de acțiuni la Benefit Seven, de la 20%, la 60%, începând cu 17 iulie 2017. Tranzacția între cele două companii a fost finalizată ieri, după ce, anul trecut, Sodexo a intrat în capitalul Benefit Seven, prin preluarea unui pachet de 20% din acțiuni.

Serviciul 7card funcționează sub forma unui abonament lunar, care permite accesul la peste 700 de centre de activități sportive și recreative din 35 de orașe, ceea ce reduce din costul pentru un singur abonament la una dintre activități. Centrele din rețeaua 7card cuprind peste 40 de activități sportive diferite, precum fitness, squash, zumba, kangoo jumps, rebound, aerobic, pilates, yoga, tenis, înot și acces la piscine, dansuri, arte marțiale, închirieri de biciclete.

Vânzările Benefit Seven au urcat, anul trecut, față de anul anterior, cu peste 60%, ajungând la 2,8 milioane de euro. Pentru anul în curs, compania estimează menținerea tendinței de creștere a vânzărilor, urmând să ajungă la 4,5 milioane de euro.

Managementul companiei Benefit Seven va continua să fie asigurat de fondatorii afacerii. Benefit Seven a fost înființată în 2011, cu trei acționari Andrei Crețu, Iulian Cîrciumaru și Cătălin Ivașcu. Aceasta a introdus în România conceptul de abonament unic cu acces liber la o rețea de centre de activități sportive recreative și de wellness.

Am văzut, încă de la începutul colaborării cu fondatorii Benefit Seven, potențialul acestui tip de beneficiu extrasalarial – o răsplată pentru angajați din partea angajatorului – și, pe parcursul ultimului an și jumătate, am lucrat împreună să îmbunătățim și să ne diversificăm serviciile. Decizia de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni la Benefit Seven reprezintă un pas firesc în dezvoltarea portofoliului Sodexo de soluții pentru calitatea vieții”, a declarat Sven Marinus (foto dreapta), CEO al Sodexo Benefits & Rewards Services România.

Andrei Crețu (foto centru), cofondator al Benefit Seven, a spus că prin parteneriatul cu Sodexo, 7card va beneficia de avantajele și de resursele pe care le oferă „cel mai mare furnizor de beneficii extrasalariale din România, printre care și oportunitatea de a accesa cea mai mare bază de companii care își doresc să le ofere angajaților lor soluții pentru îmbunătățirea vieții. Acest lucru este deja vizibil în evoluția vânzărilor pe care le-a înregistrat Benefit Seven în prima parte a acestui an.

Benefit Seven are clienți peste 900 de companii, 7card având peste 25.000 de abonați activi. Abonații sunt angajați în companii din domenii precum IT&C, telecomunicații, pharma și healthcare, retail, sistemul financiar-bancar și asigurări, servicii profesionale, producție industrială și FMCG.

Grupul Sodexo este prezent în România din 1998, numărând astăzi 1.470 de angajați. Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia (Franța). Grupul operează în 80 de țări cu peste 420.000 de angajați, în 32.700 de puncte de lucru. La nivel global, compania are afaceri de 18 miliarde de euro, datorită a 75 de milioane de consumatori, zilnic.

Foto, de la stânga la dreapta: Iulian Cîrciumaru, Andrei Crețu și Sven Marinus.