FacebookTwitterLinkedIn

Societe Generale a anunțat lansarea ofertei publice inițiale a ALD (IPO) pe piața reglementată a Euronext Paris, intenționând să vândă o participație între 20% (80,8 milioane de acțiuni) și 23% (92,9 milioane acțiuni), în cazul exercitării opțiunii de supraalocare de 15% acordată agentului stabilizator. Societe Generale va rămâne acționar majoritar al ALD, reafirmând sprijinul acordat pe termen lung filialei sale.

Prin IPO, se dorește să se câștige vizibilitate și reputație în ecosistemul mobility, precum și să acceseze noi finanțări prin care să-și sporească capacitatea de a-și accelera dezvoltarea și de a profita de noi oportunități de creștere, atât pe piețele corporative, cât și pe cele pentru consumatorii finali.

O acțiune se vinde, atât pentru investitorii francezi, cât și pentru cei internaționali, cu prețuri între 14,2 euro și 17,4 euro, până pe 15 iunie. IPO-ul inițial vizează 80,82 milioane de acțiuni existente, vândute de Societe Generale, reprezentând 20% din capitalul social al ALD, iar încasările brute sunt estimate între 1,148 miliare de euro și 1,4 miliarde de euro.

Dacă poate acțiunile inițiale vor fi subscrise, ar putea fi alocate încă 12,12 milioane de acțiuni, ceea ce ar urca valoarea IPO-ului între 1,32 miliarde de euro și 1,617 miliarde de euro.

Ca urmare a listări, evaluarea ALD variază între 5,74 miliarde de euro și 7,04 miliarde de euro.

Este de așteptat ca acțiunile ALD să înceapă tranzacționarea pe piața reglementată a Euronext Paris din data de 16 iunie 2017, decontarea IPO-ului fiind programată pe 19 iunie 2017.

ALD Automotive operează în 41 de ţări, având 6.000 de angajaţi. Operațională în România din 2005, compania este unul dintre primii cinci jucători ai pieței de leasing operațional. Această piață a depășit nivelul de 62.000 de unități în administrare la finalul primului trimestru al acestui an, în creștere cu 3%, față de finalul anului trecut, potrivit datelor anunțate de Asociația Societăților de Leasing Operațional (ASLO).