FacebookTwitterLinkedIn

În cuvintele creatorilor săi, Sunlight Journey este o escapadă punctată de razele soarelui, de peisajul vulcanic și de efervescenţa valurilor de pe coasta Amalfi – multă lumină, mai ales lumină, element pentru care Italia este celebră. Lumină, bucurie și pasiune. Și, pentru că Piaget investește timp și imaginaţie în fiecare piesă, fiecare inel, colier sau ceas este o capodoperă în miniatură, care vorbește despre o vară trăită departe de ecranul telefonului și de mailuri. O vară în care te bucuri, călătorești, citești, înoţi, iubești.

Îmi plac foarte mult ceasurile secrete, în aparenţă brăţări late, senzuale, din aur roz, ornate cu valuri de turmaline și cu opal alb. Cadranul ceasului apare doar la dorinţa purtătoarei, astfel încât ziua poate trece fără nicio noţiune a timpului, pe nisipul auriu, în dulce leneveală la soare sau în căutări de scoici sidefate. Cele două coliere cu diamante, pene și safire sunt cu adevărat spectaculoase, adevărate opere de artă prin detaliu, prin calitatea pietrelor, prin lucrătura penelor și prin îndemânarea artizanilor bijutieri. În același timp, sunt piese care pot fi purtate la un costum de baie, pentru un plus de glamour, așa cum era odată demult, când doamnele se bucurau de fiecare prilej pentru a străluci, de fiecare dată în acord cu bunul-gust.

Poate cea mai frumoasă piesă, după părerea mea, este modelul unicat de ceas care imită mișcarea sinuoasă a valurilor și care reproduce perfect verdele smarald și albastrul safir al apelor care mângâie plajele de pe coasta Amalfi. Iar diamantele, frumos aruncate din loc în loc pe brăţara superbă, simbolizează spuma albă a valurilor.

Citește și Cassandra Goad – Bijuterii despre viață, aventură și tărâmuri îndepărtate

Ziua trece frumos, pe nisip, în valuri, la umbră, iar seara aduce bucuria de a petrece câteva ore în compania prietenilor și a persoanei iubite, în grădinile pline de flori multicolore, al căror parfum ameţitor completează plăcerea de a fi asistat și la apusul spectaculos, așa cum numai în Italia se întâmplă. Diamante galbene, rubine, spinel roșu, safire purpurii, pene ascunse în inele secrete – toate aceste culori calde, seducătoare, îmbietoare, puternice sunt folosite de Piaget pentru a picta seara perfectă, caldă, îmbălsămată de flori și de aerul sărat al mării.

Totul, în această colecţie, amintește de soare, de altfel așa cum sugerează și numele – Sunlight Journey. Sunt bijuterii despre vara perfectă, despre bucuria de a trăi, de a iubi, de a respira aerul Italiei, pe coasta amalfitană, loc renumit pentru frumuseţea unică a naturii.