FacebookTwitterLinkedIn

Intr-un proiect numit Alpina Ice Legacy, veteranul polarBørge Ousland si colegul sau mai tanar Vicent Colliard s-au angajat sa strabata 20 de ghetari in urmatorii 10 ani. Scopul lor este sa adune date stiintifice si sa atraga atentia asupra topirii lor.

Alpina Horological Smartwatch, unul dintre primele ceasuri elvetiene care a dat un raspuns asaltului de ceasuri inteligente digitale i-a insotit in calatorie pentru a inregistra datele biometrice ale provocarii. Efortul celor doi exploratori a insumat aproape 170 de kilometri mersi pe jos sau schiati in conditii dintre cele mai grele.

Compatibile cu terminale iOS sau Android, ceasurile inteligente Alpina se conecteaza la telefonul mobil pentru a transmite informatii despre activitatea fizica a purtatorului. Cu ajutorul unei aplicatii dedicate ele pot inregistra numarul de calorii consumate, numarul de ore dormite si pot oferi sfaturi cu privire la modificarea programului de antrenament, utile sportivilor care vor sa-si atinga obiectivele.

Anumite informatii pot fi vazute si pe subcadranul din dreptul orei 6 al ceasului prin apasarea coroanei: doua apasari arata in procente cat timp a acordat purtatorul somnului sau activitatii sustinute; o apasare de 3 secunde comuta tipul inregistrarii intre somn si activitate iar o singura apasare porneste conexiunea bluetooth intre ceas si telefonul mobil.