Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Smartphone-ul a bătut telefonul clasic

smartphone.jpg
Pentru prima oară vânzările de smartphone-uri au depăşit vânzările de telefoane mobile simple. Potirivt companiei de cercetare Gartner, la finele trimestrului doi, vânzările de smartphone-uiri au înregistrat un avans de 46,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

În acest an compania de cercetare se aşteaptă ca vânzările de telefoane mobile, în general, să se situeze la 1,82 miliarde de unităţi.

 Vânzările globale de smartphone-uri au ajuns în trimestrul al doilea la 225 milioane de unităţi, în timp ce telefoanele mobile clasice s-au vândut în 210 milioane de exemplare în aceeaşi perioadă.

Sistemul de operare Android, al Google, a înregistrat o cotă de piaţă de 79%. iOS de la Apple a scăzut de la 18,8% la 14,2%, în timp ce Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, a reuşit să urce pe locul al treilea, depăşind pentru prima dată BlackBerry şi ajunând la o cotă de piaţă de 3,3%.

În ceea ce priveste cele mai vândute branduri de telefonae mobile, pe locul întâi rămâne Samsung cu o cotă de piaţă de 24,7%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii