Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Slovnaft, companie membră în Grupul MOL, a preluat 16 staţii de servicii Lukoil în Slovacia

Slovnaft, companie membră în Grupul MOL, a preluat 100% din Normbenz Slovakia de la Normeston Group Cyprus Limited.
Statie MOL Romania

Achiziţionarea a 100% din Normbenz Slovakia s.r.o. constă în 16 benzinării Lukoil în Slovacia, cu o acoperire naţională. Reţeaua va continua să funcţioneze sub marca Slovnaft.

Slovnaft intenţionează să introducă şi conceptul Fresh Corner după preluare. Tranzacţia urmează să fie aprobată de către Oficiul Antimonopol, autoritatea de concurenţă din Republica Slovacia („AMO”).

De asemenea, MOL a încheiat o tranzacţie şi cu Marché International AG în vederea achiziţionării companiei care operează 9 restaurante în Ungaria sub marca Marché. Şapte dintre cele nouă restaurante achiziţionate de la Marché International erau parte integrantă a staţiilor de servicii MOL de mai bine de 10 ani. Achiziţia este supusă aprobării Autorităţii de Concurenţă din Ungaria („GVH”).

Lanţul Fresh Corner cuprinde în prezent 955 de unități, iar conceptul a contribuit considerabil la rezultatul record înregistrat de segmentul Consumer Services în 2020 – generând o creştere cu 510 milioane de dolari a rezultatului EBITDA al Grupului.

Acordurile se încadrează în strategia actualizată pe termen lung “SHAPE TOMORROW” 2030+ a Grupului care pune un accent deosebit pe dezvoltarea segmentului Consumer Services.

„Continua dezvoltare a ofertelor de produse alimentare şi nealimentare din staţiile de servicii, precum şi extinderea reţelei fac parte din strategia noastră actualizată şi ne susţin obiectivul de a deveni lider regional în sectorul vânzării de Retail a carburanților şi al cumpărăturilor de zi cu zi. În acest sens, suntem şi mai hotărâţi să identificăm noi oportunităţi. Adăugarea celor 16 staţii de servicii Lukoil în Slovacia ne dă ocazia să ne extindem prezenţa în această ţară şi să introducem conceptul Fresh Corner în noile staţii Slovnaft. Achiziţia companiei care operează restaurantele Marché în Ungaria creează noi perspective şi pentru MOL, deoarece poate completa oferta gastro şi poate ajunge la un public mai larg cu serviciile sale din Retail”, a declarat Réter Ratatics, Vicepreşedinte Executiv pentru Segmentul Consumer Services al Grupului MOL.

Grupul SLOVNAFT este o companie integrată de rafinare şi petrochimie cu sediul în Bratislava, Slovacia. Principala companie a grupului este SLOVNAFT, a.s., care operează una dintre cele mai complexe rafinării din Europa şi prelucrează până la 6 milioane de tone de ţiţei pe an. Mai bine de jumătate din producţia Slovnaft merge la export pe pieţele central şi vest europene. Slovnaft operează cea mai mare reţea de 254 de staţii de servicii din Slovacia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii