Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Slovacia continuă planul de testare a întregii populaţii cu vârsta peste 10 ani

Slovacia continuă planul de testare a populației sale, după o primă rundă de succes realizată săptămâna trecută.  
testare coronavirus

În următoarele două săptămâni toată populația Slovaciei, cu vârsta de peste 10 ani, va fi testată pentru coronavirus, a anunţat premierul slovac Igor Matovic, informează dpa, citată de Agerpres.

Acest plan fără precedent a fost pus în aplicare mai întâi în patru zone de lângă frontiera cu Polonia, cele mai afectate de coronavirus. Cu toții au fost testaţi de vineri până duminică.

Următoarele etape de testare vor avea loc doar sâmbătă şi duminică, nu şi vineri după cum era planificat la început, din lipsă de personal, a declarat ministrul sănătăţii Marek Krajci.

De altfel, ar putea fi o problemă cu lipsa de suficienți oameni care să ajute în această campanie de testare în masă pentru restul de 5 milioane de locuitori, a declarat ministrul apărării Jaroslav Nad.

Matovic a declarat că proiectul de testare al Slovaciei ar putea fi preluat de alte ţări din Europa şi că Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, deja şi-a exprimat interesul în acest sens.

Potrivit premierului slovac testarea este benevolă, dar cei care nu vor putea prezenta un test negativ în zilele de după programul de testare în masă vor trebui să intre în carantină obligatorie timp de 10 zile.

Preşedinta Zuzana Caputova a criticat această regulă, afirmând că “dacă ameninţi cu sancţiuni, nu se poate spune că (testarea) este benevolă”. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii