Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Skanska vinde clădirea de birouri Campus 6.1 din București către CA Immo pentru 53 de milioane de euro

CA Immo a achiziționat clădirea de birouri Campus 6.1 din București de la Skanska, valoarea tranzacției fiind de aproximativ 53 de milioane de euro.
Campus_6_Visualisierung

Pentru finalizarea tranzacției trebuie să se respecte condițiile obișnuite, fiind așteaptă la sfârșitul acestui an.

Poziționată în zona Politehnicii, din aria Vestică a Bucureștiului, Campus 6.1 este o clădire de birouri de clasa A, având o suprafață de 22.600 de metri pătrați închiriabili, cu unsprezece etaje deasupra solului și două niveluri de parcare subterană, inclusiv un sistem de parcare inteligent. Situată la intersecția a două bulevarde principale, Iuliu Maniu și Vasile Milea, proprietatea are acces, în imediata apropiere, la metrou, tramvaie și autobuze.

Campus 6.1 este prima fază a unui complex de birouri cu patru clădiri, Campus 6, al doilea dezvoltat de Skanska în București. Finalizarea clădirii este programată pentru trimestrul al treilea al acestui an, închirierea totală fiind așteptată până la sfârșitul anului.

După ce am achiziționat Millennium Towers în Budapesta în 2016 și Spire Building B în Varșovia în 2017, continuăm să ne urmărim obiectivul de dezvoltare continuă și de extindere a portofoliilor noastre de bază din Europa Centrală și de Est prin achiziționarea Campus 6.1 din București. Proprietatea multi-chiriaș este foarte bine localizată și va fi aproape complet închiriată la preluare, sprijinind, în mod clar, obiectivele noastre financiare generale”, a spus Andreas Quint, CEO al CA Immo.

Pe lângă birouri, proprietatea va cuprinde un restaurant și o cafenea cu terase, precum și spații verzi echipate cu mobilier multifuncțional și prize electrice și Wi-Fi. Campus 6.1 va fi echipată cu un sistem inteligent de gestionare a clădirii, constând, de exemplu, dintr-un hub IT în zona de recepție, un tablou de bord care arată consumul pentru fiecare chiriaș și o recepție virtuală (check-in și control acces pentru vizitatori). De asemenea, imobilul va include servicii pentru mașinile electrice și facilități de închiriere pentru biciclete. Situate în fața clădirii, cele din urmă vor avea și dulapuri și dușuri.

Anii recenți au fost un moment minunat pentru economia românească. Fluxurile directe de investiții străine stimulează creșterea pieței de birouri. Fondurile de investiții principale se îndreaptă spre activele din București care oferă beneficii. Suntem bucuroși să vedem interes crescut în această piață vibrantă în rândul chiriașilor și cumpărătorilor”, a spus Katarzyna Zawodna, președinte și CEO al diviziei de dezvoltare comercială a Skanska în Europa Centrală și de Est.

În timpul procesului de vânzare, CA Immo a fost reprezentată de Clifford Chance (legal), PwC (fiscal, financiar) și REC (tehnic). Consilierii juridici pentru Skanska au fost Peli Filip și Denton.

Skanska are o prezență puternică nordice, dar are operațiuni în domeniul construcțiilor de clădiri și ingineriei civile în Polonia, Cehia și Slovacia și Marea Britanie. Skanska dezvoltă proprietăți comerciale în Polonia, Cehia, România și Ungaria, iar pe dezvoltarea rezidențială este activă în Praga și Varșovia. Skanska oferă, de asemenea, servicii în parteneriate public-privat. În 2017, Skanska a avut vânzări de 37 de miliarde de coroane suedeze (3,5 miliarde de euro) și circa 16.000 de angajați în operațiunile sale europene.

Fondul austriac CA Immo deține imobile de birouri în capitalele Europei Centrale, și deține proprietăți imobiliare în valoare de aproximativ 4,3 miliarde de euro. Fondată în 1987, compania operează astăzi pe principalele piețe din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Republica Cehă și România. CA Immo este listată la Bursa de Valori din Viena, fiind inclusă în indicele ATX.

Portofoliul de active din București, care reprezenta aproximativ 7% din portofoliul total al CA Immo, la 31 decembrie 2017, este alcătuit din patru clădiri de birouri, precum și din dezvoltarea birourilor Orhideea din București. Valoarea contabilă a portofoliului de investiții de aproximativ 106.000 de metri pătrați a fost de aproximativ 260 de milioane euro, la 31 decembrie 2017, gradul de ocupare fiind de 95,4%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii