FacebookTwitterLinkedIn

Green Court, ansamblu office situat în nordul Capitalei, pe strada Gara Herăstrău, este primul proiect din România al suedezilor de la Skanska. Săptămâna trecută a fost inaugurată a doua clădire a Green Court, în urma unei investiții de 35 de milioane de euro, cu șapte milioane de euro mai puțin decât suma pe care suedezii au obținut-o din vânzarea primei clădiri a ansamblului către fondul de investiții Globalworth, controlat de omul de afaceri Ioannis Papalekas.

Ghidul Investițiilor Forbes : Cum să faci bani din imobiliare?

Clădirea B, cu o suprafață totală închiriabilă de 18.000 de metri pătrați, este închiriată, în prezent, în proporție de 72% către companii precum Carrefour Romania, Sanofi, Colgate Palmolive Romania, Adecco Romania și RINF Outsourcing Solutions. Reprezentanții Skanska spun că vor ca rata de ocupare să fie 100% până la sfârșitul anului și că a treia clădire a ansamblului va fi gata anul viitor.

Ghidul Investițiilor Forbes: Supraaglomerare de birouri în Nord?

În aceste condiții, ce va urma pentru Skanska? ”Suntem în discuții pentru diverse terenuri, atât aici în nord, cât și în vestul Bucureștiului. Avem semnale de la unele companii care și-ar dori spații de birouri în vest. Ne gândim să nu punem toate ouăle într-un singur coș. Până la sfârșitul anului vom anunța o achiziție”, spune Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property România.