FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar Skanska a anunțat începerea lucrărilor la prima fază a clădirii Green Court, primul său proiect de birouri din București. Clădirea a obţinut deja pre-certificare LEED Gold.

Anunțul vine la doar câteva luni de la achiziția terenului de la omul de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu, prezent în Top Forbes 500 Miliardari.

Află la cât se ridică averea lui Puiu Popoviciu

Proiectul Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52,000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19,500 metri pătraţi precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro, compania fiind şi antreprenor general. Finalizarea proiectului este estimată pentru trimestrul patru al anului 2014.

GHIDUL INVESTIȚIILOR 2013: Dezvoltator imobiliar, caut teren   

Primul proiect imobiliar lansat de Skanska în Bucureşti este amplasat pe strada Gara Herăstrău în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, perimetru care a devenit cea mai dinamică sub-piaţă de birouri din oraş. Printre atuurile zonei se numără accesul ușor la mijloacele de transport în comun şi către  aeroport. Complexul debirouri va oferi locuri de parcare pentru biciclete, duşuri şi vestiare.  

Proiectul va fi construit în concordanţă cu principiile de dezvoltare sustenabilă, ceea ce se traduce prin numeroase soluţii inovatoare pentru reducerea impactului clădirii asupra mediului, potrivit reprezentanților Skanska.  Urmând standardul celorlalte clădiri dezvoltate de Skanska în Europa Centrală şi de Est,  ansamblul de birouri va  aplica pentru certificare LEED. În acest sens, prima fază a proiectului a obţinut deja pre-certificarea LEED Gold. Tehnologiile moderne, cum ar fi faţada cu înaltă eficienţă energetică şi sistemul de iluminare dotat cu senzori de prezenţă, vor asigura un mediu de lucru confortabil şi în acelasi timp vor reduce semnificativ costurile operaţionale ale clădirii.

Clădirile verzi, prietenoase cu mediul sau cu buzunarul proprietarului?

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară și construcții din lume, cu expertiză în construcţia şi dezvoltarea proiectelor comerciale şi rezidenţiale precum şi în parteneriate public-private. Grupul Skanska  are în prezent  57,000 de angajaţi în pieţele pe care activează din Europa, Statele Unite şi America Centrală. Cu sediul general în Stockholm, Suedia și listată la Bursa Stockholm, Skanska a înregistrat în 2012 vânzări totale de 132 miliarde coroane suedeze (aproximativ 16  miliarde de euro).