FacebookTwitterLinkedIn

L-am întrebat acum două săptămâni pe Marcin Łapiński (foto), președinte Skanska Property Romania, care este zona din București în care dezvoltatorul ansamblului office Green Court va cumpăra un alt lot de teren pe care să-l dezvolte. ”Suntem în discuții pentru diverse terenuri, atât aici în nord, cât și în vestul Bucureștiului. Avem semnale de la unele companii care și-ar dori spații de birouri în vest. Ne gândim să nu punem toate ouăle într-un singur coș. Până la sfârșitul anului vom anunța o achiziție”, a fost răspunsul lui Marcin Łapiński.

Am simțit încă de pe atunci – și pentru că Marcin Łapiński declara, pentru ”Forbes România”,cu ceva vreme în urmă, că nordul Capitalei este supraglomerat de clădiri de birouri – că vestul Capitalei și nu nordul va fi următoarea zonă în care Skanska va cumpăra un teren pentru al doilea său proiect office în România.

Pe aceeași temă: De la Operă spre mall

Iată că acum intuiția mea a fost confirmată oficial, printr-un comunicat de presă al dezvoltatorului: ”Skanska anunță finalizarea tranzacției pentru o nouă parcelă de pământ în zona central-vestică a Bucureștiului. Compania a achiziționat o suprafață totală de 21,306 metri pătrați, localizată pe Bulevardul Iuliu Maniu, numărul 6, sector 6, București, România. Vânzătorul terenului este Pumac S.A., iar tranzacția a fost intermediată de către JLL România”.

Potrivit listafirme.ro, acționarul principal al Pumac S.A. este River Mall S.A, companie ai cărei acționari sunt Ion Rădulea, Doina Drăghia, Dan Bălan, Sema Parc S.A. (care are ca acționari pe Ion Rădulea, Doina Drăghia, Myo Business Seven și Sema Business Four, companii în care îi regăsim din nou printre acționari pe Ion Rădulea, Doina Drăghia, Dan Bălan și, în plus, pe Anca Elena Bălan).

S-ar putea să vă interseze: Scurt tratat de istorie office a Bucureștilor

Acesta este încă un pas important pentru Skanska în România. Cred cu tărie că zona central-vestică este un loc în care ne putem continua cu succes activitatea de dezvoltare. Observăm o cerere mare din partea companiilor de tip BPO, SSC și IT, care consideră această zonă o locație perfectă, datorită apropierii de campusul Politehnicii și accesul la multe mijloace de transport în comun. Mulțumesc echipei de vânzare pentru tranzacția care a decurs fără probleme, precum și consultanților noștri juridici și tehnici: Peli Filip și Alpha Project Management.” spune Marcin Łapiński.

Până acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 metri pătrați. Primele două clădiri sunt finalizate și închiriate unor companii precum Orange, Schneider Electric, Carrefour, Sanofi, Colgate Palmolive, Adecco, Abbott Laboratories, CITR și RINF Outsourcing Solutions. Prima clădire a fost vândută către Globalworth Real Estate Investments Ltd.