FacebookTwitterLinkedIn

Ediţia din 2013 a competiţiei a atras un număr dublu de aplicaţii faţă de anii precedenţi, fiind înscrise de companii de IT de top din 24 de ţări. Anul acesta, Siveco a aplicat cu 6 proiecte pe care le-a derulat în 2012, iar nu mai puţin de 5 dintre ele au fost selectate nu doar pe baza unor criterii foarte exigente dar şi la 5 categorii diferite.

“Vorbim de proiecte de mare anvergură, la nivel de ţară (proiectul de eLearning din Kazahstan) sau de organizaţie (proiectul de eAgriculture implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit). Din cele 5 proiecte, 2 sunt implementate internaţional. Cred că nu e deloc un lucru obişnuit ca dintre cele 64 de companii ajunse în finală, o companie având sediul în România să deţină recordul de nominalizări”, a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General Siveco Romania.

Proiectul de informatizare a educaţiei în Kazakhstan a fost selectat la categoria Independent Software Vendor – soluţii pentru sectorul public, fiind implementat deja în peste 530 de gimnazii, licee şi şcoli profesionale din Kazakhstan. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Centrul Naţional de Informatizare (CNI), pentru Ministerul Educaţiei din Kazakhstan.

La categoria celor mai inovatoare soluţii ale anului a fost selectat proiectul Multi-touch, dezvoltat în perioada 2009 – 2012 pentru Ministerul Educaţiei Naţionale. Acesta reprezintă o premieră pentru România şi a constat în dezvoltarea şi implementarea de aplicaţii de învăţare pentru tehnologia multi-touch, dar şi în dotarea cu dispozitive interactive multi-touch a 8 laboratoare de liceu.

La categoria dedicată soluţiilor ce vizează industrii specifice a fost selectat proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Naţională din Moldova. Acesta a avut ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de raportare financiară a băncilor comerciale către banca centrală, aliniat la cerinţele europene în domeniu, fiind bazat pe formatul XBRL.

În ceea ce privește categoria celor mai bune soluţii ERP, implementarea sistemului informatic integrat SIVECO Applications, aflat în topul soluţiilor ERP dedicate furnizorilor de utilităţi, la compania ACET Suceava, operatorul regional ce gestionează serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Suceava şi alte 7 oraşe din zona de nord-est a ţării, a fost apreciată de juriul competiţiei pentru modul în care a contribuit la eficientizarea activităţii societăţii şi la construirea unei relaţii foarte bune cu clienţii finali.

În paralel, Siveco a fost nominalizată și la categoria soluţiilor pentru sectorul public cu o soluţie de impact major pentru economia românească: este vorba de sistemul IT cu acoperire naţională, implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurală a fost apreciat de juriu pentru susţinerea diversificării activităţii economice şi creşterea calităţii vieţii în zonele rurale, conform normelor UE.