Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor, care urmărește eliminarea medicamentelor contrafăcute, va deveni operațional în 2019

Organizaţia de Serializare a Medicamentului din România (OSMR) a lansat Sistemul Naţional de Verificare a Medicamentelor, care urmărește să protejeze pacienţii împotriva medicamentelor contrafăcute, informează AGERPRES.
Locul 10 - Massimiliana Landini Aleotti și familia, acționar Menarini, avere 10.1 miliarde de dolari, 73 de ani, văduvă, 2 copii, Milano, Italia

Implementare a sistemului de verificare a medicamentelor se va întinde pe durata unui an, urmând ca acesta să devină operaţional într-un an, la 9 februarie 2019, conform legislaţiei europene.

Preşedintele OSMR, Dan Zaharescu, a explicat că fiecare cutie cu medicamente va avea un cod unic.

Dan Zaharescu: „Acest Sistem naţional de verificare a medicamentelor presupune existenţa unei baze de date unde seria fiecărei cutii cu medicamente va fi sicată, iar în clipa în care medicamentul va fi eliberat farmacistul va verifica seria medicamentului. Dacă medicamentul este valid, va putea fi eliberat, dacă nu, vor fi o serie întreagă de proceduri în funcţie de situaţie. Dacă se constată că o cutie este contrafăcută, ea fi pusă în carantină şi se vor lansa alerte la structurile responsabile de siguranţa circulaţiei medicamentelor şi se vor face investigaţiile necesare. Există şi în prezent sisteme de trasabilitate şi de verificare a medicamentelor, dar nu atât de precise cum vor fi cele care vor intra în vigoare”.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT – IANUARIE 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii