FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit oficialilor MedLife, aceasta reprezintă cea mai mare achiziție a grupului din ultimii ani și, totodată, prima achiziție în sectorul pharma.

„După cum ne-am anunțat deja acționarii, am pastrat activ programul de achizitii și astfel marcăm semnarea unei noi tranzacții de această dată în zona pharma. Credem că acest segment va avea un aport foarte important la revenirea economică și menținerea sănătății populației în anii care vor urma. În ceea ce privește integrarea companiei Pharmachem în grup, vizăm două direcții: prima, optimizarea sistemului de achiziții de medicamente la nivel de grup, prin prisma rețelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, și a celor 12 spitale din cadrul grupului. Și a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care să aducă medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanță” a declarat Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Reprezentanții sistemului Medical MedLife au ținut să precizeze că prin finalizarea acestei tranzacții, managementul companiei Pharmachem va rămâne integral în sarcina actualilor proprietari.

„Suntem bucuroși de acest parteneriat și că putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezintă o bună oportunitate de extindere și dezvoltare, deoarece ne vom integra într-o structură organizațională solidă și foarte complexă guvernată de o companie lider de piață. Avem planuri mari pentru anul care va urma și suntem încrezători că alături de MedLife vom reuși să atingem obiectivele propuse”, a declarat Mihai Tirli, director general Pharmachem.

Tranzactia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Prin preluarea Pharmachem Distribuție, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achiziționate, ultima anunțată fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).