Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Iohannis: Sistemele de gaze şi reţelele electrice din spitale vor fi modernizate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, pregătirea unui program de finanțare cu fonduri europene pentru modernizarea sistemelor de gaze şi a reţelelor electrice din spitale.  
Belgium EU Summit

“În primul rând, este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, şi a reţelelor electrice. Aici am găsit împreună soluţia pregătirii unui program de finanţare bine pus la punct, folosindu-ne de fondurile europene, o resursă foarte valoroasă şi la îndemână pentru dezvoltarea sistemului medical din România. 

În al doilea rând, se impune regândirea instrumentelor legislative şi financiare care să permită o susţinere a sistemului de service şi mentenanţă a tehnicii spitaliceşti. Un rol important îl are resursa umană şi când spun aceasta mă gândesc la inginerii medicali, care trebuie valorificaţi şi implicaţi mai mult în partea de funcţionare spitalicească. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii