Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Sistem de detectare a coronavirusului prin analiza vocii şi tusei

O nouă platformă va ajuta la detectarea infectării cu COVID-19 prin analiza vocii şi tusei, informează EFE.  
 aboneaza-te
CDCVA detectare coronavirus

Proiectul, denumit CDCVA, este realizat de un grup de cercetătorii din Luxemburg și este bazat pe inteligența artificială.

“Afecţiunile respiratorii, cum ar fi tusea seacă, durerile în gât şi dispneea provocate de COVID-19, pot face ca vocile pacienţilor să fie diferite, creând ‘semnături identificabile de voce’, care pot fi recunoscute prin folosirea sistemului nostru”, a explicat responsabilul iniţiativei, Muhannad Ismael, transmite Agerpres.

Sistemul va permite un mai bun diagnostic de la distanţă şi va reduce riscul contagiunii din cauza contactului fizic dintre medici şi pacienţi.

Platforma care detectează coronavirusul în voce

Dar pentru a dezvolta sistemul, e necesară colectarea unui număr mare de registre de voce şi înregistrări cu persoane care tuşesc. Acestea vor fi ulterior procesate printr-o serie de metode cu scopul de a elimina zgomotele şi a identifica parametrii tusei şi ai vocii.

Platforma va fi lansată în septembrie şi va fi disponibilă în opt limbi – engleză, franceză, germană, luxemburgheză, spaniolă, rusă, sârbă şi arabă – pentru a ajunge la un număr cât mai mare de oameni din întreaga lume.

În afara parametrilor vocali, platforma va strânge informaţii despre vârstă, sex, ţară, obiceiul de a fuma, simptome, comorbidităţi şi stadiul testelor pentru coronavirus. Informaţia va fi anonimă pentru a proteja intimitatea şi pentru a evita ca participanţii să poată fi identificaţi.

La iniţiativă, finanţată de Fondul Naţional de Investigaţii din Luxemburg, participă cercetători de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Luxemburg şi de la Universitatea din Luxemburg, cu sprijinul Institutului de Sănătate din această ţară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii