Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Sinteza Oradea estimează afaceri de 8,2 mil. euro în 2021

Sinteza Oradea, companie cu capital românesc care activează în industria chimică, estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 80% în 2021, comparativ cu 2020, până la 8,2 milioane de euro.
Tudor Stoia

Compania a finalizat 2020 cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro.

În primele șase luni ale anului, Sinteza Oradea a realizat pentru prima oară profit în ultimii cinci ani, de circa 227.000 euro.

Pierderile înregistrate anii trecuți au fost datorate, pe de o parte restrângerii, după 2007, a activității companiei, mai ales din cauza reglementărilor de mediu, cât și anumitor limitări tehnologice și condiționări de piață.

Sinteza Oradea preconizează că va încheia și anul în curs în profit, față de 2020, când a raportat un rezultat negativ.

Rezultatele pe care le anunțăm astăzi sunt un efort de echipă. Am construit pe direcțiile începute în ultimii ani și am știut cum să gestionăm creșterea cererii din piață, luând măsurile necesare pentru a asigura continuitatea producției și ulterior pentru a spori marja comercială prin creșterea ponderii clienților europeni și a end-userilor, precum și către asigurarea fluxului de numerar necesar susținerii acestor masuri. În continuare, Sinteza studiază posibilitatea de a dezvolta parcul industrial pe platforma existentă, iar în zona de producție analizează posibilitatea să acceseze piețe de desfacere noi și să dezvolte produse adiacente ”, a declarat Tudor Stoia, Director General Sinteza Oradea.

Sinteza Oradea are o cotă de circa 10% din piața europeană de acid benzoic. Aproximativ 70% din producția Sinteza este vândută în principal în Europa de Vest (Germania, UK, Franța), dar are parteneri și în Turcia, Rusia, Ucraina și Israel. Clienții finali ai companiei sunt producătorii, de plastifianți, vopseluri, caucic și alte aplicații industriale.

Înființată în 1905, Sinteza a funcționat de atunci neîntrerupt în diverse structuri. În 1954 a devenit întreprindere de stat, iar din 1990 s-a organizat ca societate pe acțiuni.

Compania este listată la Bursa de Valori București din anul 1997.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii