FacebookTwitterLinkedIn

Siniat România va începe, în acest an, derularea unei investiţii de 50 milioane euro pentru o nouă fabrică la Turceni. Această investiţie este finanţată în totalitate de către Etex Grup, compania mamă a Siniat România. Lucrările de construcţie vor începe în iunie 2013, iar fabrica va începe să producă efectiv în luna martie 2015.

“În 2012, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 1,5% ajungând la o valoare  de 97,1 milioane lei. Chiar dacă competiţia la sistemele de gips-carton s-a amplificat în anul 2012, Siniat România şi-a crescut cota de piaţă în România la circa 25%. Siniat România a continuat să-şi concentreze atenţia asupra pieţelor de export din Balcani, acolo unde compania a livrat circa 35% din producţia de plăci de gips-carton a fabricii din Bucureşti”, spune  Marc-Andre Fritsche, director general al Siniat România.

Grupul Etex a preluat de la compania Lafarge, la sfârşitul lui 2011, operaţiunile de gips din România, împreună cu cele din Europa şi America Latină, păstrând o participaţie de 20% din noul parteneriat.

Sonia Artinian, country CEO Lafarge România:„”Pentru dezvoltarea României, e nevoie de autostrăzi”