Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Siniat România a deschis cea mai mare fabrică de ghips-carton din țară

În urma unei investiții de 50 de milioane de euro, Siniat România a deschis cea mai mare fabrică de plăci de ghips-carton din România.
siniat

Siniat România, producător și furnizor de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi, a deschis cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România la Turceni, în județul Gorj. Fabrica este construită în urma unei investiții de 50 de milioane de euro, din fonduri proprii, pe un teren cu o suprafață de 32 de hectare. Capacitatea anuală de producție a fabricii de la Turceni este de 27 de milioane de metri pătrați, cât suprafața a peste 1.000 de km de autostradă. Fabrica Siniat de la Turceni este prima din România care foloseşte gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică și astfel, cu ajutorul echipamentelor speciale, plăcile de gips-carton pot fi reciclate.

Pentru a limita impactul vehiculelor grele de marfă asupra comunității locale,Siniat a investit 1 milion de euro în construirea unui drum nou care leagă fabrica de drumul național. La noua unitate lucrează peste 80 de oameni din localitate sau din zonele apropiate, majoritatea fiind pregătiți la fabricile Siniat din România, Italia și Germania.

„Apreciem în mod deosebit forța de muncă din România, cu oameni bine instruiți și motivați.De asemenea, ne dezvoltăm într-un mediu economic stabil, cu potențial ridicat. Obiectivul nostru este să valorificam acest potențial”, a declarat Marc-André Fritsche, General Manager al Siniat România.

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători şi furnizori mondiali de materiale şi soluţii pentru construcţii. Prin cele două fabrici în care produce plăci de gips-carton și ipsos, la București și Aghireșu (județul Cluj), Siniat România joacă un rol important pe piața locală a furnizărorilor de soluții pentru construcții.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii