Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Siniat închide fabrica de gips-carton din București

Producătorul și furnizorul european de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Siniat-România va închide la sfârșitul lunii februarie fabrica din București.
siniat

În urma acestei acțiuni, fabrica își va continua producția va fi concentrată în cadrul unității pe care compania a inaugurat-o în octombrie la Turceni, în urma unei investiții ce s-a ridicat la 50 de milioane de euro.

„Obiectivul nostru pe termen lung îl constituie dezvoltarea relației cu clienții din regiune. Astfel, am decis să ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea fabricii din Turceni, care are o proximitate geografică mai bunăfață de piețele noastre de desfacere din Europa de Sud-Est”, a declarat Marc-André Fritsche, General Manager al Siniat România.

Operațiunile de producție din Turceni urmează să aibă un rol semnificativ în servirea clienților din Europa de Sud-Est, prin extinderea portofoliului cu produse complexe, pe care Siniat le-a introdus recent pe piața din România.

Totodată, Siniat urmează să oprească, în aceeași perioadă, și activitatea carierei Nucșoara.

Angajații vor avea la dispoziție un program de asistență profesională, pentru a face mai ușoară tranziția către un nou loc de muncă. De-a lungul perioadei petrecute în echipa Siniat, aceștia au beneficiat de numeroase programe de training care și-au adus aportul în formarea lor profesională.

„Siniat este o companie care prețuiește factorul uman, iar decizia noastră, deși necesară, nu a fost una ușoară. De aceea, în următoarele luni, vom fi alături de colegii noștri de la fabrica din București si de la cariera Nucșoara, pentru a-i ajuta în reorientarea profesională”, a precizat Daniela Ababei HR Manager al Siniat România.

În 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 115 milioane de lei, în creștere cu 14 procente față de anul precedent, când a avut afaceri de peste 100,5 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii