Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Singapore nu a mai anunțat cazuri noi de COVID de 14 zile

Singapore, țara care a avut la un moment dat cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din Asia de sud-est, a raportat marți 14 zile fără noi cazuri locale.  
singapore covid

Țara a pus capăt și unui ultim focar de infectare din cadrul unui cămin de muncitori. De altfel, aceste centre au fost principalele zone infectate ale orașului-stat la începutul acestui an, relatează Reuters.

Singapore a fost una dintre primele țări care a raportat un caz de coronavirus în afara Chinei. Statul a înregistrat peste 58.000 de cazuri, dar aproape toate s-au vindecat. De asemenea, rata mortalității sale este cea mai mică la nivel mondial, cu doar 28 de decese.

Majoritatea cazurilor din Singapore s-au înregistrat în cămine, dar autoritățile au impus carantine stricte, deși și-au atras critici din partea activiștilor pentru drepturile omului.

Marți a fost prima dată când Singapore a declarat că nu mai are niciun focar de infecție activ pe insulă.

Singapore a impus un lockdown de două luni în aprilie pentru a reduce răspândirea bolii. Deși viața a revenit relativ la normal de atunci, purtarea măștii este obligatorie, există reguli stricte de distanțare socială, iar granițele insulei rămân în mare parte închise.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii