Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Singapore își prezintă drumul către viitorul digital al comerțului

Succesul post-pandemic depinde de „conectarea cu lumea”, spune Lee Hsien Loong, premierul singaporez.
 aboneaza-te
Singapore shutterstock_697224274

Evenimentul național din 9 august din Singapore – de obicei marcat de parade, spectacole muzicale și avioane ale forțelor aeriene – a fost mult mai mic în acest an din cauza pandemiei Covid-19. Astfel, locuitorii din Singapore au fost tratați cu o „experiență digitalizată și captivantă” transmisă direct în casele lor.

Proiectul multimedia, care a utilizat tehnologia de realitate augmentată, a evidențiat creativitatea și inovația care va fi folosită la o scară mai mare de națiunea sud-estică a Asiei, pe măsură ce țara își propune un viitor digital diferit, potrivit Financial Times.

Deși acest lucru a alimentat evoluția statului într-un antrepozit comercial vibrant, dependența sa de fluxurile comerciale globale a expus vulnerabilitatea orașului-stat la șocul economic al pandemiei.

Lee Hsien Loong, premierul din Singapore, a declarat în august că economia va scădea cu 7% în acest an – cea mai gravă contracție din istorie. „Nu ne vom întoarce în curând la economia globală deschisă și conectată pe care o aveam înainte”, a spus el.

Observând că Singapore a reușit „conectându-se cu lumea”, premierul Lee a spus că, în timp ce fluxurile comerciale globale vor fi deviate sau chiar secate, vor apărea noi canale, cerând țării „să se pregătească pentru un viitor foarte diferit”.

Autoritățile din Singapore consideră digitalizarea comerțului o soluție de viitor, profitând de adaptarea tot mai mare a comerțului electronic, utilizarea tehnologiei digitale de către bănci în finanțarea comerțului și furnizarea altor servicii transfrontaliere prin aplicații mobile și alte platforme.

Cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei, Singapore a stabilit noi relații comerciale – cunoscute sub numele de acorduri de economie digitală (DEA) – cu Australia, Noua Zeelandă și Chile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii