Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Singapore intenționează ca fiecare cetățean să poarte un dispozitiv de monitorizare Covid-19

Singapore intenționează ca toți cei 5,7 milioane de locuitori să poarte un dispozitiv care să le spună dacă au intrat în contact cu un purtător de Covid-19. Acest plan ar putea deveni unul dintre cele mai extinse eforturi, la nivel mondial, de monitorizare a cazurilor de infectare cu coronavirus.
 aboneaza-te
shutterstock_1706490373

Singapore încearcă să se folosească de tehnologie pentru a-și relua activitatea economică în siguranță. Statul asiatic va lansa în curând un dispozitiv, care nu depinde de un smartphone și care „poate fi distribuit apoi tuturor cetățenilor din Singapore”, a declarat Vivian Balakrishnan, ministrul Afacerilor Externe. Guvernul nu a specificat dacă purtarea dispozitivului va fi obligatorie.

Această inițiativă este un semnal potrivit căruia Singapore nu are planuri imediate de a adopta tehnologia de urmărire a contactelor de la Apple și Google lansată luna trecută, care impune mai multe restricții pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

David Su, CEO-ul firmei de cipuri wireless Atmosic, a spus că se așteaptă ca „mai multe guverne, dacă nu toate guvernele din Asia” să folosească dispozitive purtabile, deoarece sunt accesibile și de încredere.

O brățară de mână cu cip Bluetooth, baterie și memorie de stocare ar putea costa aproximativ 10 dolari sau chiar mai puțin, potrivit vânzătorilor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii